FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomašković: konkurenti pritiscima žele do tržišta

Autor: tper
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Uprave Tvornice duhana Rovinj (TDR) Davor Tomašković ocijenio je danas da TDR-ova konkurencija preko medija i pritiscima na regulatora želi doći do povoljnih tržišnih pozicija.

Na novinarsko pitanje postavljeno tijekom tradicionalnog godišnjeg druženja s novinarima iz zemalja regije kako komentira pokušaj globalnih duhanskih kompanija da ugroze TDR na domaćem tržištu preko tužbi Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i kolika je to opasnost za TDR, odgovorio je da ne može komentirati što je sadržaj tužbi koje su neki od konkurenata podnijeli AZTN-u.

"Mi te tužbe ne možemo vidjeti, međutim iz onog što čitamo u medijima o tim tužbama očito je da su se oni potrudili da se to čim prije pojavi u medijima. Smatramo da su svi ti (medijski) navodi neutemeljeni. TDR posluje u skladu sa svim propisima Republike Hrvatske. S druge strane, razumijem pokušaj da se i na ovaj način, kroz medijsku pažnju i pritiske na regulatora, dođe u povoljniji tržišni položaj čemu TDR ipak stoji na putu. Kakve će to posljedice imati, ne mogu prejudicirati, no mi se ne brinemo oko toga", rekao je Tomašković.

Na pitanje može li se to nazvati pokušajem zauzimanja tržišnih pozicija netržišnim mjerama borbe, prvi čovjek TDR-a je rekao da može, ali dokle god su to legalni postupci TDR nema što reći.

Predlažemo da regulator napravi uvid u tržište i donese odluku, kaže Tomašković.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙