FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U subotu Dan zagrebačkog Zoološkog vrta

Autor: aspa
ZAGREB, 16. lipnja 2011. (Hina) - Dan Zoološkog vrta grada Zagreba obilježiti će se u subotu 18. lipnja, a u povodu 86. obljetnice osnutka uz edukativno-zabavni program posjetitelji mogu pogledati i izložbu hrvatskih zmija otrovnica.

Izložba će biti otvorena izložbenom prostoru iznad Insektarija, a riječ je o projektu koji se provodi u suradnji s Hrvatskim herpetološkim društvom "Hyla" sa svrhom zaštite triju hrvatskih zmija otrovnica. Za potrebe projekta zmije su posuđene iz prirode i nakon završetka izložbe bit će vraćene u prirodu, priopćio je zagrebački zoološki vrt.

U povodu 86. rođendana Zoološkog vrta grada Zagreba internetska stranica www.zgzoo.com obogaćena je rubrikom Retrovizor u kojoj se mogu pročitati zanimljivosti iz povijesti vrta, dodaje se u priopćenju.

Zoološki vrt grada Zagreba u Maksimiru je osnovao Mijo pl. Filipović 27. lipnja 1925., a na dan otvorenja jedini su stanovnici vrta bile po tri lisice i sove dok danas vrt ima više od 2.200 životinja.

Posjetitelji se kroz edukativne programe mogu upoznati s poviješću i stanovnicima zoološkog vrta, a za najmlađe posjetitelje pripremljene su i likovna radionica, bojenje lica te oblikovanje balona, priopćeno je.

(Hina) xpp/xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙