FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski dan zaštite okoliša u zagrebačkome Zoološkom vrtu

Autor: mbuj
ZAGREB, 3. lipnja 2011. (Hina) - U zagrebačkome Zoološkom vrtu u subotu, 4. lipnja, obilježit će se Svjetski dan zaštite okoliša, a u prigodnom programu posebno će biti istaknuto recikliranje, priopćio je danas zagrebački Zoološki vrt.

Programom, koji će se održati od 11 do 18 sati, želi se pokazati da se priroda može štititi i malim promjenama životnih navika. Neke od njih su štednja vode, korištenje platnenih vrećica te vožnja biciklom ili javnim prijevozom. Posebno je istaknuto recikliranje, navodi u priopćenju Zoološki vrt.

"Recikliranjem samo deset limenki osigurava se energija za čak 24 sata rada na računalu. Osim podsjećanja na mogućnosti recikliranja papira, plastike i metala, edukatori Zoološkog vrta posjetitelje će upoznati s recikliranjem elektroničkog otpada", navodi se u priopćenju.

U priopćenju se dodaje kako je ta akcija, u koju su se uključile i udruge "Populus" i "Hortilab", potaknuta riječima tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, koji je rekao: "Iako se odluke pojedinaca mogu činiti nevažnima kad su u pitanju globalne prijetnje i trendovi, udruživanjem nekoliko milijarda ljudi prema zajedničkom cilju možemo učiniti velike promjene."

(Hina) pp/xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙