FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: iznuđivali i oteli 22-godišnjaka

Autor: sobr
ZAGREB, 16. lipnja 2011. (Hina) - Dvojica mladića, već poznatih po kriminalu, osumnjičena su da su u protekle dvije i pol godine prijetnjama smrću iznudili nekoliko desetaka tisuća kuna od 22-godišnjaka, izvijestila je zagrebačka policija koja je uspjela uhititi jednoga od njih, a za drugim je raspisala tjeralicu.

Osumnjičenici, 21-godišnji M.M. i 22-godišnji G.G., terete se da su novac od žrtve (T.D.) iznuđivali od početka siječnja 2009. Uz to, 22-godišnjaka su prisilili da sklopi šest pretplatničkih ugovora kod tri mobilna operatera te da telefone i kartice preda odbjeglom vršnjaku.

Dugotrajna agonija za 22-godišnjaka počela se raspletati kad su ga ucjenjivači 8. lipnja presreli na raskrižju Vodnikove ulice i Marulićeva trga, na silu ugurali u automobil, vozili po gradu te uz prijetnje fizičkim nasiljem iznudili nekoliko desetaka tisuća kuna. Zbog toga ih se tereti i za kazneno djelo otmice.

Policija je potom uspjela uhititi mlađeg ucjenjivača i nakon kriminalističkog istraživanja privesti u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, a za drugim traga.

Iako tek u 20-im godinama, obojica osumnjičenika već su poznata po ucjenama, prijetnjama, nasilništvu te kaznenim djelima imovinskog karaktera.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙