FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za četvrtak, 16. lipnja

Autor: rkor
ZAGREB, 15. lipnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) za srijedu, 16. lipnja:

ZAGREB - Središnja proslava 150. obljetnice Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Proslavi će nazočiti predsjednik Sabora Luka Bebić. U sklopu programa proslave održat će se koncert hrvatskih skladatelja uz sudjelovanje opernih solista te Zbora i Orkestra HNK u Zagrebu pod ravnanjem maestra Nikše Bareze (19,30 sati, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare HNS-a u povodu Zagreb Pride, Povorke ponosa. Na konferenciji će govoriti predsjednik stranke Radimir Čačić i predsjednica Kluba zastupnika HNS/HSU Vesna Pusić (10 sati, Kneza Mislava 8).

ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković trebao bi svjedočiti na ponovljenom suđenju u slučaju "mali maestro" u kojemu se bivšeg potpredsjednika Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP) Ivana Gotovca tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita od poduzetnika Svjetlana Stanića kojemu je navodno zauzvrat davao informacije i upute kako da mimo tržišnih uvjeta povoljno stekne dionice Dalmacijavina i splitskoga hotela "Bellevue" u vlasništvu HFP-a. Čobankovića je Gotovčeva obrana pozvala za svjedoka na zagrebačkom Županijskom sudu jer je u to vrijeme bio član Upravnog odbora HFP-a. Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku oslobađajuću presudu (Zrinjevac 5, 9 sati).

VARAŽDIN - Konferencija za novinare o aktualnoj situaciji u Varaždinu na kojoj će se obratiti zamjenici gradonačelnika Zlatko Horvat i Slobodan Mikac te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman. Uz komentar odluke kojom su ovlasti gradonačelnika povjerene Zlatku Horvatu, novinari će dobiti informacije o funkcioniranju i odlukama gradske uprave te najave pojedinih događaja u Varaždinu. Na Horvata je ovlasti prenio uhićeni i pritvoreni gradonačelnik Ivan Čehok (10 sati, Gradska vijećnica Grada Varaždina).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu ovogodišnjeg 36. nacionalnog glazbeno-scenskog festivala Osorske glazbene večeri. Govorit će umjetnički ravnatelj festivala Berislav Šipuš, gradonačelnik Maloga Lošinja Gari Cappelli i izvršna direktorica festivala Martina Turkalj (12 sati, Hotel Dubrovnik, dvorana Stradun, Ljudevita Gaja 1).

Dežurni urednici na desku:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Mate Kovačević

navečer - Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xrkor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙