FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: festival "Terraneo" očekuje 40.000 posjetitelja

Autor: nles
ŠIBENIK, 14. lipnja 2011. (Hina) - Organizatori rock festivala "Terraneo" očekuju između trideset i četrdeset tisuća posjetitelja na tom ljetnom glazbeno-ekološkom festivalu koji će se u bivšoj šibenskoj vojarni Bribirskih knezova održati od 9. do 13. kolovoza.

Interes za festival je velik i u inozemstvu tako da se očekuje od 30 do 40 posto strane publike, ponajviše iz zemalja regije, poput Slovenije, Srbije i Makedonije, a znatan dio posjetitelja doći će i iz zapadne Europe, najavili su organizatori na konferenciji za novinare, prvoj održanoj u Šibeniku.

Na festivalu, koji je ugledni britanski list The Telegraph uvrstio na popis najboljih ovoljetnih festivala u Europi, nastupit će između 70 i 90 svjetskih i domaćih izvođača na tri open-air i dvije dj pozornice.

Danas je predstavljen još jedan izvođač, a to je grupa kultnog američkog autora Stevea Wynna "The Baseball Project" u kojoj svira i Peter Buck, inače član legendarne skupine R.E.M., rekao je Mate Škugor, izbornik glazbenog programa i autor koncepcije festivala.

Osim njih, na festivalu će nastupiti krema svjetske nezavisne pop i rock scene kao što su The National, La Roux, The Fall, Crystal Castles, Janelle Monae, The Raveonettes, Mogwai, Destroyer, Liars, Frank Turner, The Thermals, Handsome Furs, Wovenhand, Suuns, Konono No. 1, Chad vanGaalen, Dan Deacon, The Bambi Molesters...

Posebnu pozornost, osim glazbi, Terraneo pridaje i ekologiji i snažno promovira ideje ekološki odgovornog življenja, tako da je nedavno raspisan i kreativan natječaj za izradu plakata "Kap po kap" na temu uštede vode.

Festival, kojemu je zaštitni znak kornjača "Terry", nudi i mnoštvo popratnih sadržaja i radionica, predavanja, izlete. "Osim što želi obogatiti turističku ponudu, važni su ciljevi festivala promicati i kulturnu i gastronomsku baštinu, naglasiti prirodne ljepote i biološku raznolikost regije", ističu organizatori.

Dogradonačelnik Šibenika Petar Baranović kazao je kako festival ima punu potporu lokalne vlasti koja će se potruditi da usluga svim gostima festivala bude na visokoj razini. "Festival je odlična ideja, a gradu Šibeniku je u interesu da stvori prepoznatljivi turistički brand", rekao je.

(Hina) xln ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙