FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska vina predstavljena u New Yorku

Autor: scvi
ZAGREB, 14. lipnja 2011. (Hina) - U organizaciji Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore (HGK), u ponedjeljak je u New Yorku održano službeno kušanje hrvatskih vina u jednome od ponajboljih njujorških restorana Hudson Terrace na Manhattanu, priopćeno je danas iz HGK.

„Predstavljanje na ovaj način iznimna je prilika da se hrvatska vina predstave stručnoj publici na velikom tržištu i središtu novog svijeta. U SAD smo 2010. godine izvezli vina u vrijednosti 650.000 dolara, a ovo je siguran put da se taj broj višestruko poveća“, kazala je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK prigodom prezentacije.

HGK i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja podupiru hrvatske vinare u nastupima na vanjskim tržištima u cilju brendiranja Hrvatske kao vinske zemlje, dodala je.

„Perspektiva hrvatskog vinarstva je u snažnijem brendiranju hrvatskih vina kako bi se na izvoznim tržištima naglasila njihova vrhunska kvaliteta i autohtonost“, istaknula je Marković.

Između ostaloga, ocijenila je da hrvatska vina postaju sve više zanimljiva stranim tržištima, koja traže posebnost i autohtone sorte, a posebno razvijenim tržištima s rastom prosječne potrošnje poput Njemačke i Velike Britanije, gdje vlada zasićenost najpopularnijim internacionalnim sortama.

Na promociji vina, koju je posjetilo 200-tinjak uzvanika iz svijeta vina i gastronomije (sommelieri i vlasnici vrhunskih restorana, novinari vodećih časopisa i novina itd.), predstavile su se 34 hrvatske vinarije: Agrokor vina, Bibich, Bodren, Cattunar, Coronica, Degrassi, Enjingi, Grgich, Ivan Katunar, Karaman, Katunar vinarija, Korta Katarina, Kozlović, Krajančić, Krauthaker, Matošević, Miloš, Bura-Mokalo, Nada, Pavlomir, Piližota, Piquentum, PZ Čara, PZ Dingač, PZ Gospoja, PZ Putnikovic, PZ Svirče, PZ Vrbnik, Roxanich, Saints Hills, Šipun, Tomić, Trapan, Zlatan Otok i Žlahtina Union.

(Hina) xpp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙