FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka skupština sutra o izvršenju proračuna iz 2010.

Autor: dber
ZAGREB, 13. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština na sutrašnjoj će sjednici raspraviti izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za 2010. po kojemu su prihodi u iznosu od 6.509.241.774,14 kuna ostvareni 2,56 posto manje u odnosu na godišnji plan (97,44 posto od planiranih), dok su rashodi bili 6.377.639.626,01 kunu što je 95,47 posto od plana, pa je razlika prihoda i izdataka 131,6 milijuna kuna.

Prihodi i primici bili su 390,7 milijuna kuna manji nego prethodne godine, a čak milijardu kuna manji nego 2008., navodi se, uz ostalo, u izvješću.

Dok iz gradske uprave ističu kako bi bili zadovoljni kad bi se slično ostvario i ovogodišnji proračun, iz zagrebačkog HDZ-a i SDP-a spočitavaju im da nisu dobro planirali pa zato nisu ni realizirali pojedine proračunske stavke, pogotovo one vezane uz male komunalne akcije.

"Kad je proračun bio velik kritizirali su nas da puno trošimo, a sada nas kritiziraju da trošimo malo", rekao je danas gradonačelnik Milan Bandić.

U izvješću stoji i da je Grad, kroz proračun, u izrazito nepovoljnom ekonomskom okruženju u protekloj godini, uspio osigurati redovito funkcioniranje svih svojih službi, izvršiti kreditne obveze, redovito isplaćivati plaće zaposlenicima gradskih upravnih tijela i svih proračunskih korisnika koji se financiraju iz proračuna, kao i obveze sukladno razini stečenih prava osiguranih u proračunu.

Zastupnici u Gradskoj skupštini raspravit će i dopune odluke o načinu i organizaciji naplate parkiranja po kojoj gradska uprava predlaže mogućnost kupnje godišnje karte po tržišnoj cijeni, zbog poslovnih obveza u zoni parkiranja.

Razmotrit će i nekoliko zaključaka vezanih uz kupnju nekretnina.

(Hina) xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙