FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužnica zbog pokušaja ubojstva Ante Rose

Autor: mvra
ZAGREB, 11. lipnja 2011. (Hina) - Zbog poticanja na ubojstvo i pokušaja ubojstva zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je Ivana Boršića (35) jer je lani u prosincu za 200.000 kuna od suoptuženog Ivice Štrka (47) naručio ubojstvo Ante Rose, koje je ostalo u pokušaju pošto je Roso odgurnuo ruku napadača kad je on na njega zapucao.

Boršić, Štrk i Roso policiji su od ranije poznati po teškim kaznenim djelima, a u trenutku kad je ubojstvo trebalo biti izvedeno, u društvu s Rosom bio je naručitelj Boršić.

Navodeći samo dob i inicijale osumnjičenih, Državno odvjetništvo je izvijestilo da je Boršić 2010. u Zagrebu zatražio od Štrka da za 200.000 kuna ubije Rosu te da mu je dao 500 kuna predujma i pištolj. Boršić je Štrku pokazao i mjesta na kojima se Roso kreće, zgradu u kojoj stanuje i vozila koja koristi te ga je savjetovao kako ga ubiti i kako će se nakon toga ponašati.

Lani, 10. prosinca u večernjim satima Štrk je maskiran i naoružan na Zagrebačkom velesajmu pričekao Rosu da dođe do automobila a onda mu je prišao s leđa i prislonio pištolj na potiljak. No, Roso ga je primijetio te se počeo s njim hrvati, a zatim mu je uspio odgurnuti ruku kad je prema njegovoj glavi ispalio metak. Zalutali metak propucao je igraonicu Bibo u kojoj su bila djeca no na sreću nitko nije stradao.

Boršić je optužen za poticanje na ubojstvo a Štrk za pokušaj ubojstva. Protiv obojice je predloženo produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Istražujući taj pokušaj ubojstva policija je ušla u trag skupini koju je osumnjičila za šest pljački banaka i poslovnica Fine, uključujući i krvavu pljačku Fine u Zvonimirovoj ulici prije šest godina kada su razbojnici ubili dvojicu zaštitara i pobjegli s dva milijuna kuna, a za što je ranije teretila druge osobe.

Boršić je navodno nakon uhićenja prvi 'progovorio' o nizu pljački i organiziranoj razbojničkoj skupini na zagrebačkom području kojoj su, uz ostale osumnjičenike, pripadali on, Štrk i Ante Roso (42), koji je u bijegu.

(Hina) xmvr ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙