FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakić prozvao Milanovića za šutnju o završetku pregovora

Autor: ztes
VIROVITICA, 11. lipnja 2011. (Hina) - HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić prozvao je u Virovitici Zorana Milanovića zbog šutnje i nekomentiranja završetka pregovora Hrvatske s EU.

„Zabrinuti smo zbog političkih suparnika koji ni riječju nisu spomenuli taj događaj i nisu bili u Saboru kada je obznanjena vijest o završetku pregovora Hrvatske s EU,“ rekao je Đakić na izvanrednoj konferenciji za novinare virovitičko-podravskog HDZ-a. Dodao je kako je zabrinut i jer Zoran Milanović za današnjeg posjeta Virovitici također nije komentirao, kako je naglasio, uspjeh Vlade RH zbog završetka pregovora s EU.

„Milanoviću ne doliči šutnja, pa ne znam je li razlog u neznanju ili nije mogao podnijeti uspjeh Vlade. Zasigurno više nema riječi kojima bi mogao opravdati svoje ponašanje na političkoj sceni,“ kazao je Đakić.

Napomenuo je da „čovjek koji se odriče nacionalnih i vjerskih vrijednosti“ što je, kako tvrdi, Milanović pokazao i za vrijeme dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku ne može i ne bi smio voditi Hrvatsku „na daljnjem putu europske budućnosti“.

Đakić je istaknuo da najviše zasluge za završetak pregovora s EU ima Vlada te zahvalio svima koji su tome pomogli.

Europska komisija jučer je Vijeću EU-a predložila zatvaranje preostalih četiriju poglavlja u pregovorima s Hrvatskom te pristupanje Hrvatske EU 1. srpnja 2013.

(Hina) xztes yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙