FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujanović čestitao Hrvatskoj

Autor: dram
ZAGREB, 10. lipnja 2011. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović čestitao je hrvatskom narodu i predsjedniku Ivi Josipoviću na preporuci Europske komisije da se završe pregovori o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Europska komisija predložila je u petak Vijeću EU-a zatvaranje preostala četiri poglavlja u pregovorima s Hrvatskom, što otvara put da se Hrvatska pridruži Europskoj uniji kao 28. članica od 1. srpnja 2013. godine, ako Vijeće prihvati taj datum.

Vujanović je, kako stoji u priopćenju, iskazao poštivanje za to vrijedno dostignuće Hrvatske, cijeneći da je ona time postigla veliki i značajan uspjeh, a EU pokazala otvorenost za dalje proširenje.

"Zato je ovo postignuće Hrvatske regionalno vrijedno, osobito za Crnu Goru kao partnera i susjeda, što zavrjeđuje i visoko poštivanje svih", kazao je Vujanović.

I zastupnik Europskog parlamenta Jelko Kacin, u izjavi za podgoričku agenciju MINA, ocijenio je da je ova Odluka EK veliki poticaj za sve druge zemlje u regiji

"Ovo je prava vijest za Hrvatsku, za sve njene susjede, cijeli zapadni Balkan, EU i širu Evropu. EU nastavlja sa širenjem“, naveo je Kacin u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

(Hina) xdram ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙