FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 10. lipnja

Autor: slek
ZAGREB, 10. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 10. lipnja.

BRUXELLES - Europska komisija će u petak dostaviti Vijeću EU-a nacrte pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja (Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe i Ostala pitanja) u pregovorima s Hrvatskom, čime Komisija završava svoj dio posla i prepušta zemljama članicama da donesu konačnu odluku o zatvaranju tih poglavlja i zaključenju pregovora, koja se može očekivati u nekoliko sljedećih dana. Tim povodom povjerenik za proširenje Štefan Fuele u petak će održati konferenciju za novinare.

LONDON - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastaje se u Londonu s britanskim kolegom, premijerom Davidom Cameronom. Glavna tema razgovora trebali bi biti hrvatski pristupni pregovori s Europskom unijom koji su došli pred sam kraj, a dvoje bi šefova vlada trebalo razgovarati i o bilateralnim odnosima dviju zemalja.

TRST - Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Srednjoeuropske incijative (SEI). Program ministarskog sastanka usredotočen je na dugoročne strategije jačanja uloge SEI-ja kao foruma za dijalog, a u svrhu poticanja pune eurointegracije svih preostalih država članica SEI-a.

Dežurni:

noć: Davorin Dukić

prijepodne: Sonja Djerasimović

poslijepodne: Slavoljub Leko

navečer: Srđan Baković

tel: 00385 1 4808 645

fax: 00385 1 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙