FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNRWA prisiljena prekinuti aktivnosti u Siriji

Autor: mhaj
JERUZALEM , 11. svibnja 2011. (Hina/AFP) - UN-ova agencija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNWRA) bila je prisiljena prekinuti svoje dosadašnje aktivnosti, kojima se pomagalo stanovnicima prihvatnih centara i kampova u južnom i središnjem dijelu Sirije zbog nasilja u toj zemlji, izvijestio je u srijedu glasnogovornik agencija Chris Gunness.

"Zbog nasilja u Siriji u području Dere, gdje se nalazi 27.000 palestinskih izbjeglica i u prihvatnom kampu u Homsu (22.000 izbjeglica), UNWRA je bila prisiljena prekinuti svoje dosadašnje aktivnosti", rekao je Gunness.

UNRWA u Siriji ima tri poljske bolnice, dva zajednička centra, poseban centar za mlade i jedan za žene. Prekid naših dosadašnjih aktivnosti pogodit će oko 50.000 izbjeglica i u opasnost dovesti one najosjetljivije, koji ovise o našoj pomoći", rekao je glasnogovornik, dodavši kako smatra da je prvi veliki problem - na koji način dopremiti iz Damaska pomoć do stanovništva kojima je potrebna, na jugu i u središtu zemlje, a drugim problemom smatra činjenicu da "puno ljudi zbog sigurnosne situacije nema nikakva pristupa našoj pomoći".

Gunness također smatra kako je zbog nastavka nasilja napušten projekt "Engaging Youth", jedan od glavnih UNWRA-ovih projekata u Siriji, čija je svrha bila pomoći mladima u izbjeglištvu da se obrazuju i u budućnosti pronađu zaposlenje. Također je upozorio kako su iz UNWRA-e pozvali sirijske vlasti da pomognu jednome od njihovih timova da stignu do juga zemlje i ondje ustanove kolika je šteta nastala na prihvatnim centrima i kampovima.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙