FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaza: Ponovno otvoren granični prijelaz Rafah

Autor: mhaj
GAZA , 8. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Granični prijelaz Rafah koji se nalazi između Pojasa Gaze i Egipta u srijedu je ponovno otvoren pošto je četiri dana bio zatvoren zbog nesuglasica između egipatskih vlasti i Hamasa, objavio je palestinski islamistički pokret.

Granični prijelaz ponovno je otvoren "nakon dogovora s egipatskom stranom", stoji u priopćenju voditelja prijelaza Ajuba Abu Šara. "Danas granični prijelaz funkcionira normalno u oba smjera", rekao je.

Ponovnim otvaranjem prijelaza prekinute su razmirice između dviju strana. Odluku o zatvaranju 4. lipnja donijele su egipatske vlasti, samo tjedan dana nakon najave da će prijelaz otvoriti za stalno. Palestinski dužnosnici u Gazi izjavili su kako nisu bili unaprijed informirani o egipatskom zatvaranju prijelaza.

U subotu se nakon zatvaranja prijelaza u području Pojasa Gaze okupilo nekoliko stotina Palestinaca. Neki među njima silom su željeli provaliti vrata prijelaza Rafah. Visoki dužnosnik Hamasa prošli je tjedan izjavio kako Palestinci žele da Egipćani omoguće putnicima svakodnevni prolaz prijelazom Rafah te da ubrzaju kontrole.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙