FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Velićima - medicinsko vještačenje provooptuženoga

Autor: vhor
ZAGREB, 7. lipnja 2011. (Hina) - Sudsko vijeće Županijskoga suda u Karlovcu odobrilo je dodatno medicinsko i psihijatrijsko vještačenje Frane Velića starijeg, prvooptuženoga za pokušaj ubojstva Zorana i Zdravka Hudorovića 23. listopada u Otoku Oštarijskome.

Vještačenje je predložio branitelj prvooptuženoga Čedo Prodanović. Sudac Ante Ujević tako je odlučio pošto je obrana na danas održanom ročištu u spis priložila liječničku svjedodžbu u kojoj je liječnik karlovačkoga Doma zdravlja utvrdio otvorene rane na glavi Frane Velića starijega.

Obrana smatra da bi dodatno medicinsko i psihijatrijsko vještačenje nad Franom Velićem starijim rasvijetlilo okolnosti i motive zbog kojih je pucao na Hudoroviće.

Zbog osobite težine kaznenog djela, sudac Ujević produžio mu je pritvor.

Suđenje je ocu i sinu Veliću počelo je 2. lipnja.

Istraga je pokazala da je u Hudoroviće pucao otac Velić pa njega optužnica tereti za pokušaj ubojstva, a njegov sin pištoljem je samo pucao u zrak pa je optužen za dovođenje u opasnost života i imovine.

Dvije romske obitelji - Hudorović i Velić sukobile su se na sajmu konja u Otoku Oštarijskom, u blizini Ogulina, kad je Frane Velić najprije hicem iz pištolja 23-godišnjega Zorana Hudorovića ranio u glavu i nanio za život opasne ozljede, nakon čega je ranio i njegova brata Zdravka u rame i trbuh te mu također nanio ozljede opasne za život.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙