FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krali tračnice sa starih željezničkih pruga

Autor: sobr
ZAGREB/SISAK, 6. lipnja 2011. (Hina) - Trojica lopova uhvaćena su dok su kod Gline krali tračnice sa željezničke pruge koja nije u uporabi, a policijska istraga pokazala je da su ti lopovi i prije krali tračnice s pruge kod Topuskog, koja također nije u uporabi.

Lopove s područja Velike Gorice u dobi od 25, 26 i 30 godina sumnjiči se da su od 1. do 3. lipnja demontirali oko 50 metara tračnica te u teretno vozilo utovarili devet šina od tri do tri i pol metra. Šine su namjeravali prodati u stanici za otkup sekundarnih sirovina, no policajci su ih 3. lipnja poslijepodne zatekli u krađi u blizini željezničkog mosta u Donjem Selištu, u blizini Gline, izvijestila je danas sisačko-moslavačka Policijska uprava.

U daljnjoj policijskoj istrazi otkrilo se da su trojica osumnjičenih od sredine svibnja do uhićenja u Gređanima, u blizini Topuskog, također s pruge koja nije u uporabi demontirali i odvezli 250 metara tračnica, čime su Hrvatske željeznice oštetili za 40 tisuća kuna.

Trojica su kazneno prijavljena zbog teške krađe i krađe.

To nije prvi put da se u okolici Gline kradu tračnice sa starih željezničkih pruga. Lani u svibnju u Drenovcu Banskome 45-godišnjak i dvije godine mlađa žena uhvaćeni su kako aparatom za autogeno zavarivanje režu i demontiraju željezničke tračnice s pruge Petrinja – Glina. Poslije se otkrilo da su u deset dana izrezali 104 metra tračnica, od kojih su dio uspjeli prodati tvrtki za otkup sekundarnih sirovina.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙