FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sl. Brod: skupina kradljivaca od 11 do 61 godine

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 26. svibnja 2011. (Hina) - Na današnjoj konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi (PU) izneseni su podatci o nastavku kriminalističkog istraživanja nad 15 osoba u dobi od 11 do 61 godine, među kojima je čak 11 maloljetnika, koji su u proteklih godina dana na brodskoj području počinili 21 kazneno djelo krađa i teških krađa.

Šteta je procijenjena na gotovo pola milijuna kuna, a u skupini razotkrivenih kradljivaca bile su i cijele obitelji.

Primjerice, u krađu uglavnom sekundarnih sirovina otac je vodio i svoja dva maloljetna sina od 11 i 13 godina.

Ukradenu robu otkupljivao je 61-godišnjak iz Broda koji je imao ilegalno odlagalište, a i sam je sudjelovao u nekim krađama. Kako je zajedno s 31-godišnjakom dio predmeta preprodavao na zagrebačkom području, osumnjičen je i za kazneno djela prikrivanja zbog čega bi mogao biti kažnjen s tri godine zatvora.

Uglavnom maloljetna banda kradljivaca "operirala" je na području cijeloga grada, a iz različitih objekata krali su sve što im je došlo pod ruku. S doma umirovljenika tako su skinuli oko 13 metara žljebova i bakrenih cijevi, a iz veterinarske stanice ukrali su veći dio inventara, mješalice za meso, elektromotore, bojlere, stolove, stolice, radijatore, nabrojila je glasnogovornica PU-a Kata Nujić.

U suradnji s državnim odvjetništvom protiv svih osumnjičenika dostavljene su kaznene prijave, odnosno posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama, kaznene prijave i izvješća državnom odvjetništvu za mladež te izvješća brodskom centru za socijalnu skrb.

Policija se pohvalila i razrješenjem još 13 kaznenih djela krađa i teških krađa tijekom svibnja, u kojima je šteta procijenjena na 23.000 kuna. Počinio ih je trojac u dobi od 23 do 26 godina, koji je krao po selima u brodskoj okolici, te 29-godišnjak iz Broda koji je u zadnja tri mjeseca provaljivao u škole i poduzeća na području grada.

(Hina) xsbro yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙