FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Papin posjet ponovo učvrstio veze Hrvatske i Vatikana

Autor: rmav
SARAJEVO, 6. lipnja 2011.(Hina) - Posjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i poruke koje je on tom prigodom odaslao vijesti su koje su se u ponedjeljak našle na naslovnicama većine dnevnih listova u Bosni i Hercegovini, a zajednička je ocjena kako je Papin posjet Hrvatskoj dodatno ojačao čvrste veze između Vatikana i Hrvatske.

"Na misnom slavlju 300 tisuća ljudi", naslov je kojim uz veliku fotografiju pape Benedikta XVI., okruženog vjerničkim mnoštvom na zagrebačkom hipodromu, svoje čitatelje o ovom događaju informira sarajevsko "Oslobođenje".

List piše kako je tijekom Papina posjeta Zagrebu bilo sasvim vidljivo koliko je Sveti Otac dobro došao u srca i duše vjernika u Hrvatskoj.

"Oslobođenje" također ističe važnost Papinih poruka kako je nužno i logično da Hrvatska postane dijelom Europe kojoj je oduvijek i pripadala.

"Dnevni avaz" pak navodi kako je Benedikt XVI. posjet Hrvatskoj iskoristio da bi još jednom upozorio na činjenicu da se Europom širi sekularizacija te je pozvao vjernike da pod tim pritiskom ne popuste.

Banjalučke "Nezavisne novine" na naslovnici pak kao posebnu poruku pape Benedikta izdvajaju onu o tome da je obitelj temelj vjere.

I ovaj list primjećuje Papino upozorenje o opasnostima od širenja sekularizma što bitno doprinosi razjedinjenosti obitelji.

"Nezavisne" konstatiraju kako je ovaj posjet Benedikta XVI. Hrvatskoj još jednom potvrdio koliko je za Vatikan važno učvršćivati vezu s tom zemljom i Hrvatima.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙