FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: prosvjed protiv Papina posjeta Hrvatskoj

Autor: tdel
ZAGREB, 3. lipnja 2011. (Hina) - Pedesetak ljudi mirno je večeras na zagrebačkom Cvjetnom trgu prosvjedovalo protiv plaćanja troškova iz državnog proračuna za posjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te "rastrošnosti i bahatog ponašanja Katoličke crkve".

"Antipapin prosvjed" organizirala je Udruga građana za zaštitu ljudskih prava "David" čijih je dvadesetak aktivista nosilo transparente: "Crkva bez politike - država bez propovijedi", "Bogata crkva - siromašan narod", "Vjeronauk - nasilje nad odgojem djece", "Brak države i crkve plaćaju svi katolici i nekatolici putem državnog proračuna" i druge, a u prosvjedu im se pridružilo i tridesetak, većinom mlađih građana.

Pročitavši duži govor u kojem je podsjetio na žrtve inkvizicije i vjerskih ratova predsjednik udruge "David" Boris Stanojević rekao je u izjavi novinarima da prosvjeduju zbog velikih troškova koje se iz državnog proračuna troše na dolazak pape Benedikta XVI., zbog mnogih skandala i zločina katoličkog svećenstva protiv čovječnosti učinjenih u prošlosti i sadašnjosti te zbog nepoštivanja ljudskih prava na međunarodnoj razini, pedofilije i sl.

Upitan hoće li sutra, na dan Papina dolaska u Hrvatsku, održati kakve prosvjedne akcije odgovorio je da neće. "Želimo poslati mirnu poruku, nismo agresivni i boriti ćemo se da građane upoznamo što se događa unutar zidina crkve", rekao je Stanojević.

Prosvjed je, uz policijsko osiguranje, nakon dvadesetak minuta završio mirno.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙