FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 4. do 7. lipnja

Autor: ostr
ZAGREB, 3. lipnja 2011. (Hina) - Biometeorološke će prilike u Hrvatskoj u iduća četiri dana biti razmjerno nepovoljne, zbog čega bi tegobe uzrokovane vremenom mogli imati meteoropati i kronični bolesnici, ističe se prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHZ) za razdoblje od 4. do 7. lipnja.

U subotu, 4. lipnja, biometeorološke će prilike biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati će se žaliti na umor, razdražljivost i manjak koncentracije. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane prevladavajućim vremenskim prilikama. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda trava bit će visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda trava i korova biti će umjerena. Preporuča se dodatan oprez.

I u nedjelju, 5. lipnja, nepovoljan vremenski utjecaj uzrokovat će tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima pa se preporuča izbjegavanje težih napora kao i prilagođavanje dnevnih aktivnosti temperaturnim uvjetima. U unutrašnjosti zemlje koncentracija peluda trava bit će visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda trava i korova biti će umjerena. Preporuča se dodatan oprez osobama osjetljivima na tu pelud.

Razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika nastavlja se u ponedjeljak, 6. lipnja. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika može se javiti manjak energije i koncentracije, razdražljivost i glavobolja. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda trava i dalje će biti visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda trava i korova biti će umjerena pa se preporuča dodatan oprez.

U utorak, 7. lipnja, nepovoljne biometeorološke prilike stvarat će tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Preporuča im se da prilagode svoje aktivnosti vremenskim uvjetima. U unutrašnjosti zemlje koncentracija peluda trava bit će visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda trava i korova biti će umjerena.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

(Hina) xpp/xntod yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙