FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 25. do 27. svibnja

Autor: nkot
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Biometeorološke prilike u iduća će dva dana biti povoljne, dok će u petak bioometeorološki utjecaj biti nepovoljan, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

Sutra će biometeorološke prilike posvuda biti povoljne, većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegoba uzrokovanih vremenom, Potrebno je prilagoditi se temperaturnim uvjetima i zaštititi od UV zračenja.

U četvrtak će povoljne biometeorološke prilike biti poticajne za većinu ljudi. Uz adekvatnu odjeću i zaštitu od UV zračenja ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom.

U petak će biometeorološki utjecaj biti nepovoljan i mnogi će se žaliti na vrućinu, sparinu, umor i manjak energije. Moguća je razdražljivost i glavobolja. Na južnom će Jadranu nepovoljan utjecaj biti nešto slabije izražen. Prema kraju dana i u noći nepovoljan će utjecaj posvuda postupno slabiti.

U unutrašnjosti zemlje koncentracija peluda trava bit će visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda korova crkvine biti će visoka i preporuča se dodatan oprez.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

(Hina) xpp/xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙