FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački holding spreman za dolazak Pape i hodočasnika

Autor: dmak
ZAGREB, 2. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebački holding spreman je za dolazak Svetog Oca i hodočasnika i odradio je sve poslove za koje je ovlašten u skladu s visokim standardima osiguranja za takve događaje, istaknuo je danas na konferenciji za novinare direktor holdingove Službe za sigurnost i voditelj ekipe za pripremu i organizaciju posjeta pape Benedikta XVI. Joško Morić.

Provjereni su svi infrastrukturni sustavi u suradnji sa sigurnosnim službama, a u pripremama je od ožujka sudjelovalo oko četiri tisuće zaposlenika, izvijestio je Morić. Dodao je da je reorganiziran rad "tehničkih i ljudskih potencijala komunalnih služba i služba za hitne intervencije".

Podružnica za upravljanje športskim objektima spremna je za prihvat više od 300.000 hodočasnika, Zagrebački velesajam za više od 10.000 hodočasnika koji će doći iz svih krajeva zemlje, a ZET je spreman prevesti više od 150.000 hodočasnika, rekao je Morić.

Zagrebački parking pripravan je premjestiti propisno parkirana vozila radi sigurnosnih razloga po nalogu policije, i to na poligon u Strojarskoj ulici, kod Tvornice "Gredelj", na Trg Francuske Republike i kod tržnice Savice, a sva će vozila biti čuvana. Čistoća je već izvijestila građane na kojim se mjestima neće moći ostavljati otpad i gdje su maknute košarice za smeće, rekao je Morić.

Dolazak Pape nije komercijalan događaj i Zagrebački holding neće tražiti naknadu za izgubljenu dobit, a konačni troškovi znat će se nakon posjeta Svetog Oca i bit će specificirani i predočeni upravi. Procjenjuje se da će biti veći od milijun kuna, napomenuo je Morić.

ZET-ov izvršni direktor za promet Ivan Miličević najavio je posebnu regulaciju javnoga gradskog prijevoza, napominjući da će tramvajski promet preko Trga bana Jelačića zbog molitvenog bdijenja s mladima u subotu od osam do 23 sata biti preusmjeren preko Glavnog kolodvora i Ulicom grada Vukovara. Autobusni terminal Kaptol od subote u osam sati do nedjelje u 21 sat bit će premješten na autobusni terminal Kvaternikov trg. Noćne linije sa subote na nedjelju vozit će svakih 15 minuta i bit će pojačane prema Novom Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću, rekao je Miličević.

Građani će detaljnije informacije o organizaciji gradskog prometa moći dobiti u kontakt-centru od subote u osam sati do nedjelje u 21 sat na besplatnom telefonu 0800 200 060, napomenuo je Miličević.

(Hina) xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙