FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: 14. akcija "Kupujmo hrvatsko"

Autor: pgas
SPLIT, 1. lipnja 2011. (Hina) - Akcija Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko", u kojoj se promoviraju izvorni hrvatski proizvodi, večeras je upriličena na splitskim Prokurativama, a svoje je proizvode predstavilo 130 tvrtki iz cijele Hrvatske od kojih je 30-tak sa područja Splitsko-dalmatinske županije.

Ovo je tradicionalna gospodarska manifestacija koja se održava 14. godinu za redom, a u sklopu nje se od svibnja do rujna u 21 hrvatskom gradu u isto toliko županija organizira prodajno predstavljanje izvornih hrvatskih proizvoda.

Predsjednica Županijske gospodarske komore Split Jadranka Radovanić otvarajući večarašnju višesatnu manifestaciju na Prokurativama istaknula je kako, posebice u kriznim vremenima, svaka zemlja vodi računa o vlastitim proizvodima.

"Ovom gospodarskom akcijom promovira se i hrvatski turizam", kazala je Radovanić.

Dožupan splitsko-dalmatinski Visko Haladić je istaknuo kako bi ovakve akcije trebalo organizirati češće radi afirmacije izvornih hrvatskih proizvoda.

"Trebamo učiti kupovati hrvatske proizvode i tako razbijati kompleks od stranih proizvoda da su oni kvalitetniji samo zato što su inozemni", kazao je Haladić.

U proteklih 14 godina u akciji "Kupujmo hrvatsko", kako je rečeno na večerašnjoj manifestaciji, 235 proizvoda je dobilo znak "Hrvatska kvaliteta", a 116 proizvoda je dobilo znak "Izvorno hrvatsko".

(Hina) xpgas yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙