FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 1. lipnja

Autor: slek
ZAGREB, 1. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 1. lipnja.

DEN HAAG - Glavni haški tužitelj Serge Brammertz će održati konferenciju za novinare nakon što je u utorak haški optuženik Ratko Mladić izručen Haškom sudu i prebačen u pritvorsku jedinicu u Scheveningenu.

RIM - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev stiže u dvodnevni posjet Italiji gdje će se susresti s predsjednikom Giorgiom Napolitanom i premijerom Silvijom Berlusconijem.

MANAMA - Bahrein ukida izvanredno stanje uvedeno zbog žestokih uličnih prosvjeda predvođenim šiitima, koji čine dvije trećine muslimanskog stanovništva, a koji se osjećaju diskriminiranim u odnosu na vladajuće sunite. Bahrein je zahvatio val nezadovoljstva i prosvjeda koji je krenuo iz Egipta i ostalih zemalja sjeverne Afrike.

NEW DELHI - Afganistanski ministar obrane Abdul Rahim Wardak stiže u Indiju na razgovore od strateške važnosti.

KENNEDY SPACE CENTER - Raketoplan Endeavour vraća se sa svoje posljednje misije, a kada se odvojio od Međunarodne svemirske postaje (ISS) nalazio se 350 kilometara iznad La Paza u Boliviji. Misija je trajala 16 dana, a nakon povratka na Zemlju Endeavour će završiti u muzeju. Endeavour, operativan od 1991., iza sebe ima prijeđenih 200 milijuna kilometara i 4760 krugova oko Zemlje.

Dežurni:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Renata Tomašević

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙