FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predana još jedna "Mađarska kuća"

Autor: gvin
STARI JANKOVCI, 31. svibnja 2011. (Hina) - U sklopu Tjedna kulture Mađara u Hrvatskoj večeras je u Starim Jankovcima kod Vinkovaca svečano otvorena „Mađarska kuća“ koju je Savez mađarskih udruga na uporabu predao Udruzi za očuvanje i njegovanje običaja Mađara iz Starih Jankovaca.

Tom prigodom saborski zastupnik Deneš Šoja izrazio je zadovoljstvo što je do sada otvoreno 10 „Mađarskih kuća“ u sredinama gdje živi mađarska nacionalna manjina te izrazio uvjerenje da će Mađarima u Starim Jankovcima njihov objekt biti dodatni impuls u daljnjem kulturnom i drugom radu.

Projekt „Mađarska kuća“ započeo je 2007. godine, a do sada su otvorene u Belom Manastiru, Novom Bezdanu, Lugu, Grubišnom Polju, Hrastinu, Zmajevcu, Osijeku, Čakovcima, Dardi i danas u Starim Jankovcima. Nabavu i uređenje „Mađarske kuće“ u tom selu potpomogla je i općina Stari Jankovci.

Na području Vukovarsko-srijemske županije živi oko 2.100 pripadnika mađarske nacionalne manjine, a u općini Stari Jankovci oko 200, što čini oko 5 posto stanovništva te općine.

(Hina) xgvin yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙