FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvati na misi u Banjoj Luci

Autor: zkre
MOSTAR, 29. svibnja 2011. (Hina) - Župa Pohoda Blažene Djevice Marije Elizabeti u središtu Banje Luke u nedjelju je svečano proslavila dan sveca zaštitnika na kojem se uz vjernike okupilo više zborova i kulturno-umjetničkih društava iz Zagreba, Velike Gorice i Okučana te Davora kako bi iskazali zajedništvo s Hrvatima katolicima u BiH, objavili su iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) i Biskupske konferencije BiH.

Na misi su sudjelovali katolici iz mjesta u BiH i Hrvatskoj u kojima su prognani Hrvati iz Banje Luke. Misu je predvodio je glavni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević koji je u propovijedi pozvao Hrvate katolike da budu solidarni sa sunarodnjacima u BiH, posebno s onima koji su nastanjeni na područjima gdje su u manjini.

Nakon mise u crkvi koja se nalazi u središtu Banje Luke upriličen je prigodni koncert na kojem su nastupili zborovi iz Hrvatske. Za sve nazočne priređen je zajednički objed i druženje u sjeni samostana trapista Marija Zvijezda.

Na objed su se odazvali i predstavnici vlasti na čelu s dopredsjednikom Republike Srpske Emilom Vlajkijem i direktorom Republičkog sekretarijata za vjere Jovom Turanjaninom, naveli su iz KTA.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙