FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši britanski ministar sastao se s libijskim ministrom

Autor: vmrs
TUNIS, 29. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Nekadašnji britanski ministar razgovarao je u Tunisu s libijskim ministrom vanjskih poslova, rekao je u nedjelju za Reuters jedan od sudionika toga sastanka.

Britanska je vlada opovrgnula bilo kakav kontakt s dužnosnicima odanima libijskome vođi Moameru Gadafiju, ali sastanak je održan u vrijeme kad raste pritisak Zapada da Gadafijeva svita pregovorima završi sukob.

Lord David Trefgarne bio je ministar u britanskoj vladi u osamdesetima, a sad je predsjednik nevladina libijsko-britanskoga poslovnog vijeća. U subotu se u Tunisu sastao s libijskim ministrom vanjskih poslova Abdelatijem Obeidijem, rekao je taj Reutersov izvor.

"Mogu potvrditi da je sastanak održan. Trajao je više od sata. Nikoga od nas ni vijeće ni britanska vlada nisu ovlastili za taj sastanak", rekao je Oliver Miles, nekadašnji britanski veleposlanik u Libiji, i potpredsjednik poslovnoga vijeća.

Na pitanje ima li taj sastanak veze s pokušajima da se pregovorima dođe do rješenja libijskoga sukoba, Miles nije imao komentara.

"Osobno mogu reći, kao nekadašnji diplomat, smatrao sam da to moram učiniti", rekao je u telefonskom razgovoru.

Glasnogovornik britanskoga Foreign Officea rekao je: "Nijedan predstavnik vlade niti posrednik nije uključen u pregovore o prekidu vatre s libijskim režimom". "Naša je pozicija jasna. Gadafi mora otići kako bi libijski narod sam odlučio o svojoj sudbini".

Dužnosnici u Tripoliju još nisu komentirali taj sastanak.

(Hina) xvm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙