FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Šest finala u Medembliku

Autor: rsal
ZAGREB, 28. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatski jedriličari su se plasirali u šest od ukupno deset finala na regati Svjetskog kupa u nizozemskom Mdembliku, odnosno u šest klasa od osam u kojima su nastupili.

Šime Fantela i Igor Marenić u muškom 470 ulaze u finale kao drugi, a kako su bodovne razlike vrlo male i više posada konkurira za odličja, bit će vrlo napeto i uzbudljivo. Prvi put na regati Svjetskog kupa u finale ženskog 470 plasirale su se Enia Ninčević i Romana Župan, kao desete, dok su se s devetog mjesta u plov za odličja klase Zvijezda plasirali Mate Arapov i Ante Šitić, unatoč svim poteškoćama s opremom koje su imali od prvog dana.

Zbog prejakog vjetra Finn danas nije jedrio, tako da Ivan Kljaković Gašpić sutra u plovu za odličja brani prvo mjesto, a u finale se plasirao i Marin Mišura kao deveti.

Laseraši su odjedrili dva plova. Tina Mihelić je četvrta u Laser Radialu, nadomak bronce ili srebra. U finalu za Laser također su dva hrvatska kormilara - Milan Vujasinović kao četvrti i Tonči Stipanović kao deseti.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙