FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujasinović i posada klase 470 vode u Medembliku

Autor: rsal
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Nakon prvoga dana regate Svjetskog kupa u nizozemskom Medembliku Milan Vujasinović je prvi u klasi Laser, Šime Fantela i Igor Marenić vode u klasi 470, a Ivan Kljaković Gašpić je drugi u Finnu.

U Laseru vodi Milan Vujasinović s dvije uvjerljive pobjede, na 13. mjestu je Luka Radelić, šesnaesti je Tonči Stipanović, a Daniel Mihelić je 17.

"Znao sam da po ovakvom vjetru imam dobru brzinu, ali zadovoljan sam da sam danas odlično odradio i starteve, te da sam imao strpljenja čekati jer to je danas bilo ključno", kazao je Vujasinović.

U klasi 470 također prvo mjesto drže Šime Fantela i Igor Marenić koji su danas pobijedili prvi plov, u drugom su bili treći.

"Savršeno otvaranje regate. U drugom plovu smo imali dvije male taktičke greške i jedan manji tehnički problem u brodu. Danas je valjalo jedriti malo konzervativnije kako ne bi došlo do prevrtanja i ta taktika se pokazala dobrom", kazao je Fantela.

U ženskoj konkurenciji klase 470 odlično su jedrile Enia Ninčević i Romana Župan koje su nakon prvog dana pete. To je najbolji plasman zasad za ovu posadu na nekoj regati Svjetskog kupa. Prve su Brazilke Grael/Swan.

Ivan Kljaković Gašpić, kojem je danas inače i 27. rođendan, također je bio sjajan – pobjeda u prvom plovu i drugo mjesto u drugom donijeli su mu drugo mjesto ukupno, s istim bodovima kao prvoplasirani Britanac Edward Wright. Marin Mišura je također bio u vrhu flote, ukupno je sedmi. Finaši su danas imali vrlo dug dan na moru, sedam sati.

"Zadovoljan sam, ima nijansi na kojima kao i uvijek treba raditi, međutim ako nastavim ovako bit će to jako dobro", izjavio je Kljaković-Gašpić.

Za ostatkom ekipe ne zaostaju ni hrvatski daskaši, u klasi u kojoj smo tek na počecima, 14. je Luka Mratović, 22. Mihovil Fantela. Vodi Novozelanđanin JP Tobin.

U 49er-u Pavle Kostov i Petar Cupać su 17. s dva odlična ulaza u prvom i trećem plovu za ovu klasu, sedmim i osmim mjestom, međutim u drugom plovu dana puknulo im je kormilo pa nisu završili taj plov i dobili su maksimalan broj negativnih bodova za taj plov. Prvi su Australci Outteridge/Jensen.

Tina Mihelić u Laser Radialu diskvalificirana je u prvom plovu radi preuranjenog starta, u drugom je bila izvrsna peta, te je nakon dva jedrenja 28.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙