FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena regionalna konferencija državnih odvjetnika

Autor: dspo
BRIJUNI, 27. svibnja 2011.(hina) - Na Brijunima je u petak završena dvodnevna 5. regionalna konferencija državnih odvjetnika tijekom koje su razmotreni postojeća suradnja i načini unaprjeđenja buduće suradnje državnih odvjetništava, tužiteljstava i Ureda tužiteljstva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, priopćeno je na internetskoj stranici DORH-a.

U priopćenju se navodi kako se tijekom rada konferencije razgovaralo o poticajima i izazovima glede uspješne suradnje s Uredom tužiteljstva Haškog suda te o mogućnostima razmjene sudske prakse.

Sudionici ovogodišnje konferencije suglasni su da je međusobna suradnja i pomoć državnih odvjetništava i tužiteljstava kvalitetna, a posebno je važno međusobno povjerenje u pružanju pravne pomoći, jedan je od zaključaka skupa. Ujedno je istaknuto kako je za državna odvjetništva i tužiteljstva zemalja regije važna suradnja s Uredom tužiteljstva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

"Od iznimne važnosti je i projekt 'Časnika za vezu' i 'Mladih profesionalaca u posjetu'. Buduća suradnja je nužna u pogledu ujednačavanja pravnih standarda i razmjene dobre sudske prakse radi ujednačavanja postupanja", navodi se na kraju priopćenja.

Na konferenciji, koja je bila radnog karaktera i zatvorena za javnost, sudjelovala su izaslanstva Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda tužiteljstva Haškog suda, Tužiteljstva za ratne zločine Republike Srbije, Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Vrhovnog državnog tužiteljstva Crne Gore, Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine, Republičkog tužiteljstva Republike Srpske te Tužiteljstva Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine te glavni haški tužitelj Serge Brammertz.

(Hina ) xdspo ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙