FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bajić stigao na Brijune

Autor: dspo
BRIJUNI, 25. svibnja 2011.(hina) - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić stigao je u srijedu navečer na Brijune gdje će od četvrtka do petka sudjelovati u radu 5. regionalne konferencije tužitelja koja je i ove godine okupila vodeće tužitelje za ratne zločine u regiji kao i glavnog haškog tužitelja Sergea Brammertza.

Bajić je po dolasku u Fažanu, upitan o kakvom se dodatnom izvješću o procesuiranju ratnih zločina koje je on u subotu poslao u Bruxelles radi, kazao kako je riječ o pregledu i rezultatima rada u zadnjih nekoliko godina.

"Ima tu i nekih izmjena, od detaljnog pregleda ratnih zločina uopće, do onoga što Republika Hrvatska po tom pitanju poduzima te koji su nam planovi i dinamika djelovanja", rekao je Bajić.

Napomenuo je kako se na Brijunima održava redovno savjetovanje državnih odvjetnika odnosno tužitelja u regiji na kojem će se raspravljati o dosadašnjoj suradnji i njenom unapređenju, o uspostavljanju sličnih pravnih standarda, progonu počinitelja ratnih zločina te o uspostavi baza podataka u sudskoj praksi.

Prema njegovim riječima na tom će se skupu razgovarati i o preuzimanju dokumentacije iz Haškog tužiteljstva ali i o nastavku procesuiranja zločina i nakon prestanka rada haškog suda.

Inače, na konferenciji, koja je radnog karaktera i zatvorena za javnost, sudjeluju izaslanstva Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda tužiteljstva Haškog suda, Tužiteljstva za ratne zločine Republike Srbije, Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Vrhovnog državnog tužiteljstva Crne Gore, Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine, Republičkog tužiteljstva Republike Srpske te Tužiteljstva Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

(Hina) xdspo ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙