FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 27. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 27. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 27. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva obrane i Glavnog stožera RH u okviru obilježavanja 20. obljetnice Oružanih snaga RH, Dana OS i Dana Hrvatske Kopnene vojske bit će otvaranje izložbe fotografija "Dva desetljeća OSRH" (10 sati, Galerija MORH-a "Zvonimir"), a zatim i svečanost na kojoj će biti uručena promaknuća, nagrade i pohvale djelatnicima MORH-a i OSRH, na kojoj će sudjelovati i predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor (10,30 sati, Dom HV-a "Zvonimir").

ZAGREB - Hrvatski ministar obrane Davor Božinović uvodno će se obratiti na međunarodnoj konferenciji "Sigurnosne prijetnje u nastajanju: Perspektive za energetsku sigurnost u jugoistočnoj Europi" (Emerging Security Challenges: Prospects for Energy Security in South-Eastern Europe) u petak (s početkom u 9 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1). Riječ je o konferenciji koja se održava u Zagrebu u organizaciji MORH-a i MVPEI-a, te u suorganizaciji NATO-ove Uprave za nove sigurnosne izazove. Osnovna namjera konferencije je razmotriti rastuće sigurnosne izazove, posebice energetske, i njihov utjecaj na sigurnost kako u globalnom smislu tako i u regionalnom kontekstu. Na konferenciji se očekuje sudjelovanje oko 70 sudionika iz država članica NATO-a i država partnera NATO-a. Također, konferenciji će nazočiti i zamjenik pomoćnika glavnog tajnika NATO saveza za rastuće sigurnosne izazove Jamie Shea.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj na kojoj će sudjelovati predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) osječki nadbiskup Marin Srakić, potpredsjednik HBK zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija i predsjednik Državnog odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj Gordan Jandroković (11 sati, HBK, Ksaverska cesta 12).

ZAGREB - Svečano otvorenje izložbe fotografija ratnih vojnih invalida Domovinskog rata pod nazivom "Dani poslije 2". Novih 55 spektakularnih fotografija hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Hrvatske i BiH nastavak je projekta "Privilegirani, povlašteni i ponosni" istaknutoga hrvatskog fotografa Damira Hoyke. Otvorenje izložbe i dvodnevno druženje branitelja održava se u povodu Dana branitelja Grada Zagreba, a nazočnima će se tom prigodom obratiti predsjednik zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba Mirko Ljubičić, predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić, ministar hrvatskih branitelja Tomislav Ivić i gradonačelnik Milan Bandić (11 sati, šator HVIDR-e, Trg bana Jelačića).

ŠIBENIK - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organizira tradicionalno, dvodnevno Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu koje okuplja poduzetnike, predstavnike regionalne uprave i lokalne samouprave, komora, udruga poduzetnika te ministarstava i vladinih agencija. Nakon otvaranja skupa uslijedit će rasprave i radionice o stanju i perspektivama poduzetništva. Prvog dana skupa bit će dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima, potpornim institucijama, poduzetničkoj zoni, klasteru i zadruzi (9,30 sati, Hotel Ivan - Hotelsko naselje Solaris).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslovnih žena Krug organizator je tradicionalnog obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica. Tim povodom bit će održana konferencija za novinare na kojoj će čelnice udruge govoriti o ženskom poduzetništvu i predstaviti plan rada udruge za nadolazeće razdoblje. U okviru svečanosti obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica bit će dodijeljene nagrade najuspješnijoj poduzetnici i menadžerici (11,30 sati konferencija za novinare; 11,00 početak svečanog obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙