FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: skupština o Zelenoj karti

Autor: hspa
DUBROVNIK, 26. svibnja 2011. (Hina) - U Dubrovniku je danas svečano otvorena 45. godišnja opća skupština Savjeta ureda Zelene karte koja je okupila predstavnike svih 45 zemalja članica toga savjeta, a domaćin ovogodišnje skupštine je Hrvatski ured za osiguranje.

Hrvatski ured za osiguranje od 1992. predstavlja Hrvatsku u Savjetu ureda Zelene karte, administrativnom tijelu mjerodavnu za upravljanje sustavom Zelene karte.

Osnovan je 1949. na preporuku Ekonomske komisije UN-a za Europu kako bi se olakšao međunarodni promet motornih vozila.

Ravnatelj Hrvatskog ureda za osiguranje Hrvoje Pauković naglasio je kako je održavanje skupštine veliko priznanje hrvatskom osiguravateljskom sustavu za punu integraciju u europski sustav prije ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU-a.

Sudionike skupa pozdravili su predsjednik Savjeta ureda Zelene karte Mariusz Wichtowski te ravnatelj uprave za financijski sustav hrvatskog ministarstva financija Damir Kaufman koji je naglasio dobru suradnju s osigurateljima i kvalitetno funkcioniranje sustava koje daje rezultate u provedbi i ostvarenju zajedničkih ciljeva državnih institucija i osiguratelja.

Tijekom dvodnevna rada sudionici će raspravljati o mogućem širenju sustava Zelene karte.

Sustav zelene karte olakšava međunarodni promet motornih vozila i jamči isplatu odštete oštećenima u prometnim nesrećama koje su uzrokovala vozila inozemne registracije. Svake godine, dogodi se više od pola milijuna prometnih nesreća u zemljama u okviru sustava zelene karte, koje su uzrokovala vozila iz neke druge zemlje.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙