FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: obustava progona troje od jedanaestero Hrvata

Autor: zkre
MOSTAR, 26. svibnja 2011. (Hina) - Državno odvjetništvo BiH odustalo je u četvrtak od kaznenog progona troje od jedanaest optuženih bivših i sadašnjih visokih hrvatskih političkih i policijskih dužnosnika u predmetu vezanom uz korupciju i kriminal u ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, koji se pred sudom BiH vodi pune tri godine.

Predstavljajući u četvrtak izmijenjenu optužnicu prije izricanja završnih riječi, državni odvjetnik Ismet Šuškić je naveo kako su optužbi za zloporabe oslobođeni Jasna Zlomislić, Jozo Vladić i Nadžida Galešić.

Državni odvjetnik Šuškić u izmijenjenoj je optužnici naveo da dvojicu bivših predsjednika vlada HNŽ-a Josipa Merdžu i Miroslava Ćorića, trojicu ministara unutarnjih poslova Tomislava Martinovića, Gorana Bilića i Dragana Mandića te dvojicu ravnatelja policije Dragana Brkića i Srećka Glibića te bivšeg načelnika krim policije Seada Šehića tereti za zloporabu položaja i ovlasti.

Obranama optuženih ostavljen je rok do 2. lipnja da dostave odgovor na izmijenjenu optužnicu. Oni su tijekom postupka koji je počeo u siječnju 2008. odbacili sve navode koji im se stavljaju na teret.

Izmijenjena optužnica tereti osam dužnosnika da su oštetili proračun HNŽ-a za više od sedam milijuna maraka (oko 20 milijuna kuna), angažirajući tvrtku za osiguranje vladinih zgrada te zbog nabave službenih policijskih automobila.

Obrana i sami optuženi tvrde da je riječ o političkom procesu protiv hrvatskih političkih i policijskih dužnosnika zbog namjere bošnjačkih političara da preuzmu nadzor nad policijom.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙