FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolman: optužnica protiv Čačića nije iznenađenje

Autor: ipet
ZAGREB, 25. svibnja 2011. (Hina) - Voditelj odnosa s medijima Hrvatske narodne stranke-Liberalnih demokrata (HNS) Igor Kolman izjavio je danas da stranka nije iznenađena podizanjem optužnice protiv njihova predsjednika Radimira Čačića zbog prometne nesreće u Mađarskoj, već je predvidiv dio redovite standardne procedure, odnosno način na koji predmet dolazi u fazi policijske istrage do suda koji će na kraju donijeti konačnu odluku.

"Gospodin Čačić će u procesu sudjelovati kao što je radio i do sada", izjavio je Kolman novinarima popodne u središnjici HNS-a.

Na pitanje što će predsjednik HNS-a Čačić učiniti ako bude osuđen, odnosno što će tada biti s njegovom političkom karijerom, Kolman je odgovorio da se o tome Čačić više puta izjasnio te da tomu nema više što dodati.

Kolman je ponovno u ime stranke izrazio sućut obiteljima poginulih u prometnoj nesreći u Mađarskoj.

Agencija, koja zastupa Čačića u vezi s prometnom nesrećom što se dogodila u Mađarskoj 8. siječnja 2010., prenijela je danas njegovo priopćenje u kojemu stoji kako je poznato da je prije nekoliko dana mađarska policija završila istragu prometne nesreće u kojoj je sudjelovao na autocesti prema Budimpešti 8. siječnja 2010., i u kojoj su, nažalost, smrtno stradale dvije osobe.

Dodaje da je sljedeći korak u tome pravnom postupku bilo podizanje optužnice protiv njega od mađarskoga državnog odvjetništva, a koliko mu je poznato, to se danas i dogodilo.

"Kao i uvijek do sada i dalje ću se odazivati svim pozivima mađarskih službenih tijela i sudjelovati u svim proceduralnim radnjama vezanim uz taj slučaj, a ovim putem bih još jednom izrazio sućut obitelji poginulih", stoji u Čačićevu priopćenju.

Državno odvjetništvo županijskoga središta Kaposvara podignulo je optužnicu protiv Čačića zbog izazivanja automobilske nesreće na autocesti M7 u Mađarskoj u kojoj su lani poginule dvije osobe.

(Hina) xipet yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙