FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciklus novog španjolskog filma u kinu "Tuškanac"

Autor: agrb
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Ciklus novoga španjolskog filma, koji će se održati od 16. do 30. svibnja u zagrebačkom kinu "Tuškanac", otvorit će višestruko nagrađivana drama "Kutija" redatelja Juana Carlosa Falcona, izvijestio je danas Hrvatski filmski savez (HFS).

Poput jednog od ranijih ciklusa koji je bio posvećen ženama u španjolskome filmu i u novom ciklusu španjolskog filma dominiraju ženski likovi, stoji u najavi.

Radnja filma "Kutija", snimljenog 2006., događa se u malome ribarskom selu na Kanarskim otocima, a prati Eloisu koja organizira karmine za pokojnog supruga koji je u svojoj sredini bio omražen, što mu sumještani ne opraštaju niti nakon smrti.

U programu se ističu i dva autorska filma - "Prazne ruke" Marca Reche i "Privid" Cesca Gaya, dokumentaristički obojani uradak "Samoća" Jaimea Rosalesa te "Viteška čast" Alberta Serre, koja donosi osebujno iščitavanje Don Kihota.

Prikazat će se i nagrađivana obiteljska drama s elementima trilera "Crveni medvjed" Adriana Caetana, snimljena u argentinsko-španjolskoj koprodukciji, koja je bila hvaljena od kritike i prikazana na najvažnijim svjetskim festivalima.

Na rasporedu su i filmovi "Topli vjetar sa zapada" Chusa Guiterreza, "Zapisano na tijelu" Javiera Estella i Josea Manuela Fandosa, "Bijele laži" Diega Sabanesa i "Obitelj Forasteros" Venture Ponsa.

Filmovi "Privid", "Obitelj Forasteros" i "Viteška čast" imaju katalonski audio te engleske i hrvatske podnaslove, dok film "Bijele laži" ima samo hrvatske titlove. Ostali filmovi imaju španjolski audio te hrvatske i engleske titlove.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙