FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradski ured za upravu: pregledajte upise u popisu birača

Autor: mbur
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Povodom izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u županijama, gradovima i općinama koji će se održati 10. srpnja, Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba obavijestio je građane pripadnike 18 nacionalnih manjina da mogu pregledati svoj upis u popisu birača, tražiti njegovu dopunu ili ispravak.

Ured naglašava da uvidom u popis birača građani pripadnici nacionalnih manjina - albanske, bošnjačke, crnogorske, češke, mađarske, makedonske, romske, slovenske, srpske, bugarske, njemačke, poljske, ruske, rusinske, slovačke, talijanske, ukrajinske i židovske mogu provjeriti je li im upisana odgovarajuća nacionalna pripadnost te izvršiti eventualne izmjene ili dopune tih podataka.

Pozivaju i pripadnike nacionalnih manjina koji će napuniti 18 godina do održavanja izbora, da se izjasne o nacionalnoj pripadnosti. Oni koji će napuniti 18 godina do 25. lipnja 2011. to mogu učiniti osobno, a za one koji će napuniti 18 godina nakon tog datuma, izjavu o njihovoj nacionalnoj pripadnosti daju roditelji sporazumno.

Zahtjev za upis, dopunu ili ispravak popisa birača podnosi se Gradskom uredu za opću upravu te u sjedištu Gradskog ureda. Rok do kojega građani mogu podnositi zahtjeve istječe 25. lipnja 2011. Pregled popisa birača može se izvršiti i na web stranici Grada zagreba www.zagreb.hr te na web stranici Ministarstva uprave www.uprava.hr

Korisnicima T-mobile i Vipnetove mreže omogućeno je putem SMS poruke da provjere mjesto upisa u popis birača i biračko mjesto, na način da matični broj građana upišu u poruku te da ju proslijede na broj 5454.

Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u županijama, gradovima i općinama održat će se u nedjelju 10. srpnja, a kandidate mogu predlagati udruge nacionalnih manjina ili najmanje 20 pripadnika nacionalne manjine s područja općine, odnosno, 30 s područja grada ili 50 s područja županije.

(Hina) xmb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙