FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens d.d. isplaćuje dividendu od 48,82 kune po dionici

Autor: tmis
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Tvrtka Siemens d.d. isplatit će dioničarima dividendu u iznosu od 48,82 kune po dionici iz dobiti ostvarene u poslovnoj godini 2010. koja je iznosila 46,29 milijuna kuna poslije oporezivanja, odlučila je Glavna skupština Siemensa.

O tome su danas na Zagrebačkoj burzi izvijestili iz Siemensa, a nakon jučer održane Glavne skupštine dioničara te tvrtke koja je uz ostalo odlučivala o upotrebi dobiti ostvarene u poslovnoj 2010. koja je za tu tvrtku trajala od 1. listopada 2009. do 30. rujna 2010.

Prema pozivu za tu Glavnu skupštinu dividendu od 48,82 kune po dionici Siemens će isplatiti dioničarima koji su u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD) upisani kao dioničari te tvrtke na dan kada dioničari stječu tražbinu za isplatu dividende.

Oni to pak stječu 30-og dana od dana donošenja odluke o upotrebi dobiti, te će se dividenda isplatiti najkasnije u roku od 30 dana od dana stjecanja te tražbine i to doznakom putem banke.

Tvrtka Siemens d.d. u većinskom je vlasništvu kompanije Siemens AG koja prema današnjim podacima SKDD-a drži 96,57 posto dionica.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙