FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački arhitekti protiv prekomjerne izgradnje na Srđu

Autor: hspa
DUBROVNIK, 23. svibnja 2011. (Hina) - Predstavnici Društva arhitekata Dubrovnik danas su na konferenciji za novinare izrazili protivljenje prijedlogu urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem na Srđu.

Predsjednica Društva Marija Kojaković kazala je kako prijedlog investitora nije u skladu s prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije te kako županija ne može i ne smije dati pozitivno mišljenje na prijedlog urbanističkog plana uređenja sportsko rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem. Ona je podsjetila kako je njegova površina s predviđenih 100 hektara povećana na 310 te kako je prema postojećem prijedlogu plana 268 vila sa po šest kreveta te 150 kreveta u hotelskom smještaju od 1200 kreveta premašen te iznosi 1758 kreveta.

Marija Kojaković naglasila je također kako vile na Srđu prema planu mogu biti velike maksimalno 500 metara četvornih i u predloženom planu takvih je samo devet a sve ostale u gabaritima od 600 do 2500 metara četvornih.

Također podsjetila je kako na ukupnom području platoa Srđa investitor namjerava izgraditi smještajne jedinice s 5600 kreveta a plan dopušta tek 2800. "Nitko u Hrvatskoj nije ovlašten dopustiti izgradnju stambenih jedinica za tržište umjesto planiranog turističkog naselja jer na taj način i država i lokalna zajednica dugoročno gube proračunske prihode, izvozno orijentirane gospodarske subjekte te prostor koji je nužan za razvoj", naglasila je Marija Kojaković predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik.

(Hina) xddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙