FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu na bazu u Karachiju ubijeno 12 vojnika

Autor: kgab
ZAGREB/KARACHI, 23. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Najmanje 12 vojnika poginulo je u ponedjeljak u napadu na bazu mornaričkog zrakoplovstva u Karachiju na jugu Pakistana koji su izvršili pakistanski talibani povezani s Al Kaidom kako bi osvetili smrt Osame bin Ladena, javljaju svjetske novinske agencije.

"Dvanaest pripadnika snaga sigurnosti ubijeno je u napadu koji je u tijeku...", rekao je za France Presse zapovjednik Salman Ali, glasnogovornik mornarice, više od 13 sati nakon početka napada pokrenutog u nedjelju navečer.

Jedan vojni dužnosnik izjavio je da borbe unutar baze još uvijek traju, a napadači, koji su zaklon potražili u jednoj od zgrada unutar baze, nalaze se u okruženju.

Talibanski glasnogovornik je u telefonskoj izjavi za novinsku agenciju Reuters kazao da je napad na vojnu bazu osveta za smrt Osame bin Ladena, vođe terorističke organizacije Al Kaide, kojega su američke specijalne postrojbe ubile 2. svibnja u Pakistanu. Dodao je i da napadači imaju streljiva i hrane za tri dana. Po njegovirm riječima, bazu je napalo 22 talibana, dok vojni izvori govore da je u napadu sudjelovalo 15 talibana koji su bili naoružani jurišnim puškama, raketnim bacačima i ručnim bombama.

Napadi na vojna postrojenja automatski povlače i pitanje o sigurnosti pakistanskog nuklearnog arsenala, a pretpostavlja se da Pakistan ima između 60 i 120 nuklearnih bojevih glava. No, pakistanske civilne i vojne vlasti tvrde da je nuklearni arsenal apsolutno siguran i pod kontrolom, te da nema šanse da dođe u ruke terorista.

(Hina) xkga ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙