FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipovićeva sućut Zardariju zbog 80 poginulih u napadu

Autor: ostr
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je u petak poruku sućuti pakistanskom predsjedniku Asifu Aliju Zardariju povodom terorističkog napada na bazu za obuku policajaca u pakistanskom gradu Šarsadi u kojemu je poginulo preko 80 ljudi, među kojima 65 vojnih kadeta, priopćio je Ured predsjednika.

"Republika Hrvatska najoštrije osuđuje ovaj okrutan čin slijepog ekstremizma, kao i cjelokupno nehumano djelovanje terorističkih skupina u Pakistanu. Svjesni smo specifične i iznimno važne uloge koju Pakistan ima u borbi protiv globalnog terorizma i postizanju svjetskog mira i sigurnosti", poručio je predsjednik Josipović.

U svojoj je poruci u ime građana RH i svoje osobno ime izrazio iskrenu sućut zbog velikog broja poginulih, ali i izraze solidarnosti i ohrabrenja.

U osvetničkim napadima za smrt Osame bin Ladena bombaši samoubojice ubili su u petak u pakistanskoj paravojnoj akademiji u Šarsadi preko 80 osoba, a odgovornost za napad su preuzeli talibani. Bombaši samoubojice ubili su 65 kadeta u vojnoj školi upravo dok su mladići kretali na prvi desetodnevni dopust.

(Hina) xpp/xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙