FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Bajs otvorio sajmove u Gudovcu

Autor: turk
BJELOVAR, 20. svibnja 2011. (Hina) - Na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu pokraj Bjelovara ministar turizma Damir Bajs otvorio je tri sajma u jednom: 3. LOREKO, sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma, 3. SKOK, sajam konja i opreme za konje, te 1. SPOREK, sajam sporta i rekreacije.

Na tim sajmovima koji traju do nedjelje, 22. svibnja, izlaže oko 140 izlagača iz svih hrvatskih krajeva.

Ministar Bajs je čestitao na uspješnosti i prepoznatljivosti sajmova koji su, kako je rekao, u ova teška vremena okupili izlagače na jednom mjestu i predstavili raznoliku ponudu.

Direktor Bjelovarskoga sajma Zlatko Salaj na otvorenju je rekao kako se sajmovi održavaju pod sloganom "Živjeti s prirodom" te da su prilagođeni svim naraštajima jer se na njima može naći svega pomalo - od opreme za športove i hobije, stručna predavanja, biciklijada, boćanje, paintball, degustacije, natjecanja u kuhanju gulaša i slično.

Na otvorenju su govorili i predsjednik Hrvatskoga športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever i v.d. ravnatelja Hrvatskog centra za konjogojstvo Pavo Sabolski koji je istaknuo da ne na SKOK-u izloženo 140 konja 15 pasmina te da će za posjetitelje biti puno atrakcija i zanimljivosti. Prvi put u Hrvatskoj se licencira gidran pasmina, a svojevrsna je atrakcija i festival arapskih konja, dodao je.

Nakon otvorenja triju sajmova ministar Bajs je na Bjelovarskom sajmu otvorio 5. dane sira u gradu sira, na kojima izlaže oko 50 izlagača iz 11 hrvatskih županija te iz Bosne i Hercegovine.

Bajs je sajam otvorio simbolično režući sir, rekavši kako je turizam najveća izvozna mogućnost poljoprivredne proizvodnje, pa tako i sirarstva, te da u ministarstvu žele da toga bude i više. Dodao je i kako sa 60 posto u hrvatskom izvozu sudjeluje upravo poljoprivreda.

Državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Stjepan Mikolčić je rekao kako ministarstvo podupire sajmove koji povezuju proizvođače i potrošače sira.

Mikolčić je nakon otvorenja s predstavnicioma grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije te Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom "Šolčić" iz Patkovca pokraj Bjelovara potpisao ugovor o postavljanju i sufinanciranju mljekomata na gradskoj mliječnoj tržnici u Bjelovaru.

Mljekomat će ministarstvo sufinancirati s 30 posto, OPG "Šolčić", čije je mlijeko u njemu, s 40 posto, a grad i županija sa po 15 posto. Pretpostavlja se da će mljekomat stajati do 180 tisuća kuna, rekla nam je na otvorenju Dana sira gradska pročelnica za gospodarstvo Sonja Novak.

Bjelovar će biti drugi grad, nakon Zagreba, koji će imati mlijekomat.

(Hina) xturk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙