FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković: sve se odvija prema očekivanjima

Autor: sbak
ZAGREB, 19. svibnja 2011. (Hina) - Sve je u skladu s onim što smo i očekivali, vjerujemo da su otvorena vrata za naš konačni cilj a to je završetak pregovora i dobivanje datuma ulaska u EU, izjavio je potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković u Dnevniku RTL-a komentirajući današnji sastanak Odbora stalnih predstavnika EU-a (COREPER) u Bruxellesu.

Na sastanku je kazano da Europskoj komisiji treba još malo vremena za procjenu je li Hrvatska spremna za zaključenje pristupnih pregovora te od Zagreba očekuje još neka objašnjenja i materijale u vezi s ispunjavanjem mjerila za zatvaranje.

Komentirajući tvrdnje da neke zemlje EU-a imaju zadršku prema pristupu Hrvatske u EU Jandroković je kazao: "Rasprava se vodi već mjesecima...međutim Hrvatska je u zadnjih nekoliko tjedana i mjeseci učinila ogroman napor i napredak, tako da smo sada ušli u završnu fazu. Ovo su završne odluke i poslije njih više nema kalkuliranja i normalno je da su sada svi malo oprezniji".

"Monitoring ili praćenje napretka neće se provoditi nakon ulaska Hrvatske u EU. On neće biti takav da će nas na bilo kakav način onemogućivati u ostvarivanju naših ciljeva niti će biti prepreka prvo za završetak pregovora a nakon toga za proces ratifikacije", naglasio je Jandroković.

"Vlada na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor nastavit će raditi sve što je potrebno kako bismo dali dovoljno argumenata da ne bude nikakvog dodatnog pojačanog nadzora", dodao je on. "Naš cilj je jasan - želimo postati punopravnom članicom 2013. godine", izjavio je Jandroković.

Hrvatski ministar vanjskih poslova je rekao da će u nedjelju biti na sastanku ministara vanjskih poslova Europske pučke stranke (EPP). "Izvijestit ću ih o o svemu što je Hrvatska učinila. Stvari će se razvijati određenom dinamikom, mi vjerujemo da će sve na kraju biti dobro", ocijenio je.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙