FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja Hrvatske i Srbije na području probacije

Autor: ssai
BEOGRAD, 18. svibnja 2011. (Hina) - Ravnatelj Uprave za probaciju i potporu žrtvama i svjedocima hrvatskog ministarstva pravosuđa Saša Rajić razgovarao je u četvrtak u Beogradu sa svojim srbijanskim kolegom Milanom Obradovićem, priopćeno je iz Uprave za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuđa.

Na sastanku se razgovaralo o oblicima unaprjeđenja buduće suradnje, osobito na području probacije koja predviđa da osuđenici za lakša kaznena djela mogu zatvorsku kaznu odrađivati kroz mjere režima nadzirane slobode.

Kako je priopćeno, glavna tema razgovora bile su alternativne sankcije, s posebnim osvrtom na izvršenje kazne zatvora bez napuštanja prostorija u kojima osuđeni stanuje uz elektronički nadzor.

Prva osuda na kućni pritvor, koja predviđa da osuđenik mora nositi narukvicu s odašiljačem za elektronički nadzor, počela se u Srbiji provoditi početkom siječnja.

Kaznena mjera tzv. kućnog pritvora s elektroničkim nadzorom u Srbiji je na snagu stupila u listopadu 2010., ali je bilo potrebno da prve sudske odluke kojima je predviđen takav oblik izvršenja postanu pravomoćne.

(Hina) xdas ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙