FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 18. svibnja

Autor: nles
ZAGREB, 18. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu 18. svibnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor 23. sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Obiteljskog zakona, još jednim iz paketa zakona koji se usklađuju sa Zakonom o općem upravnom postupku. Zakon o općem upravnom postupku (ZUP), koji je usklađen s pravnom stečevinom EU, propisuje rok od 15 dana za žalbu na prvostupanjsku odluku o posvojenju. Važeći Obiteljski zakon predviđa žalbeni rok od osam dana od dana primitka odluke, te ga je potrebno uskladiti sa ZUP-om. Donošenje izmjena Obiteljskog zakona obveza je Hrvatske preuzeta pregovaračkim stajalištem za poglavlje 23 "Pravosuđe i temeljna prava".Riječ je o još jednom iz paketa od 60-ak zakona čije je postupovne odredbe nužno uskladiti sa Zakonom o općem upravnom postupku.Iz tog paketa pred zastupnicima bi se trebao naći i prijedlog izmjena Zakona o doplatku na djecu (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Brodarski institut (10 sati, Freudova 13).

ZADAR - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić bit će nazočan na otvaranju 7. svjetskog foruma Globalnih parlamentaraca za HABITAT, čiji je Sabor pokrovitelj (20 sati, crkva Sv. Donata).

DUGA RESA - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorit će u Specijalnoj bolnici Duga Resa Odjel za produženo liječenje (10 sati).

VIS - Ministar obrane Davor Božinović otvorit će foto izložbu "Britanske i hrvatske savezničke snage u službi mira" u Arheološkom muzeju u Visu (11,30 sati). Izložbu organiziraju Ministarstvo obrane i Veleposlanstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj u povodu obilježavanja dolaska veterana iz Drugog svjetskog rata na otok Vis.

(*) MAJUR - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i članovi obitelji žrtava otkrit će u 11 sati spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice „Kostrići“ u općini Majur u Sisačko-moslavačkoj županiji. Novinari trebaju doći ispred zgrade općine Majur, Sv. Mihovila 2, do 10,30 sati.

SVETI MARTIN NA MURI - "Knjižnica - komunikacijsko i multikulturalno središte lokalne zajednice", naziv je osmog savjetovanja za narodne knjižnice koju organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica. Na otvorenju je najavljen govor ministra kulture Jasena Mesića, v.d. ravnateljice NSK Dunje Seiter Šverko i drugih (18 sati, hotel SpaGolfer).

ZAGREB - Carinski sindikat Hrvatske osvrnut će se na konferenciji za novinare na događaje oko nedavnog uhićenja carinskih djelatnika na Carinskoj ispostavi Macelj i razloge koji su doveli do toga, kao i na ustroj carinske službe ulaskom Hrvatske u EU (9 sati, URSH, Kralja Držislava 4/1).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska predstavit će rezultate istraživanja "Što građani misle o sukobu interesa", koje je provedeno po četvrti put (11 sati, Ilica 35).

TROGIR - Oko 2.000 mladih športaša završit će Državno prvenstvo školskih športskih društava, a završnoj svečanosti nazočit će, kako je najavljeno, i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs (16,30 sati, gradska dvorana).

ZAGREB - U povodu Petog festivala židovskog filma Zagreb, koji se ove godine bavi temom "Žene u holokaustu", konferenciju za novinare održat će počasni predsjednik festivala Branko Lustig i direktorica Nataša Popović (11 sati, hotel Sheraton).

ŠIBENIK - Gradsko vijeće Šibenika glasovat će o imenovanju Marka Torjanca za ravnatelja šibenskog kazališta (9,30 sati, gradska vijećnica)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ymć/yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙