FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski proizvođač vjetroturbina dobio veliki posao u Indiji

Autor: mkuz
MADRID, 17. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Španjolski proizvođač vjetroturbina Gamesa u utorak je objavio da je osigurao veliki ugovor za isporuku turbina na indijsko tržište, najavljujući ga kao jednog od najvećih te vrste u svijetu.

Gamesa se u nacrtu ugovora s elektroenergetskom tvrtkom Caparo Energy India obavezao da će u sljedećih pet godina isporučiti vjetroturbine ukupnog kapaciteta 2.000 MW, navodi se u priopćenju.

Riječ je o jednom od najvećih ugovora za isporuku vjetroturbina koji je potpisan u Indiji i među najvećima u svijetu, priopćeno je iz Gamese.

Španjolska tvrtka proizvodit će turbine u svojim tvornicama u Indiji i samo u idućoj godini isporučit će kapacitete od 150 MW, stoji u priopćenju.

"Sporazum predstavlja prekretnicu na indijskom tržištu energije vjetra i navješta daljnji napredak u toj brzorastućoj industriji u Indiji", navode u Gamesi.

Prošle je godine u Indiji instalirano vjetrotubina ukupnog kapaciteta 2.500 MW, a do 2015. zemlja planira instalirati 5.000 MW kapaciteta godišnje.

Sektor energije vjetra rastao je u proteklih pet godina po godišnjim stopama od 30 do 40 posto, koje će u narednom razdoblju dodatno porasti, procjenjuju u Gamesi.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙