FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju 15. svibnja

Autor: kgab
ZAGREB, 15. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju 15. svibnja:

MILANO - Počinju dvodnevni lokalni izbori u Italiji koji će pokazati u kojoj su mjeri suđenja za korupciju i seksualne afere ugrozili popularnost premijera Silvija Berlusconija. Gotovo četvrtina, odnosno 13 od 60 milijuna stanovnika Italije, pozvana je na birališta u 1177 gradova i devet pokrajina, a očekuje se da će odziv biti slab u naciji razočaranoj političarima i njihovim aferama. Najveća bitka vodit će se u velikim gradovima kao što su Torino, Napulj i Bologna, te u Milanu, koji je poslovna prijestolnica Italije, ali i Berlusconijeva biračka baza gdje bi njegova koalicija desnog centra mogla izgubiti vlast prvi put nakon gotovo 20 godina. Dvije godine prije parlamentarnih izbora, lokalni izbori velika su kušnja za premijera kojemu je popularnost pala na 30 posto, najniže otkako je 2008. treći put došao na vlast.

MUSKAT - Arapski ministri vanjskih poslova održat će izvanredni sastanak na kojemu će razgovarati o tome tko će voditi Arapsku ligu nakon Amra Muse, dosadašnjeg glavnog tajnika koji bi trebao odstupiti s dužnosti ovoga mjeseca.

JERUZALEM - Napetosti u istočnom Jeruzalemu rastu dok se Palestinci spremaju na obilježavanje "nakbe" (katastrofe), uspostave države Izraela 1948. godine kada su stotine tisuća Palestinaca pobjegle ili su bile prisiljene napustiti svoje domove.

Dežurni urednici:

Noć: Mirna Puklin

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙