FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska sućut Španjolskoj zbog stradalih u potresu

Autor: ostr
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković izrazili su u petak sućut španjolskim vlastima povodom razornog potresa koji je u srijedu pogodio jugoistok pokrajine Murcije i u kojem je smrtno stradalo devet osoba, a nekoliko tisuća ih je ostalo bez krova nad glavom, službeno je priopćeno.

Premijerka Kosor izraze sućuti je, u ime hrvatske vlade i njezino osobno ime, uputila premijeru Joseu Luisu Rodríguezu Zapateru, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću. "Naše su misli s obiteljima stradalih, a ozlijeđenima želimo brz i uspješan oporavak", poručila je Kosor.

U pismo španjolskoj ministrici vanjskih poslova i suradnje Trinidad Jimenez Garcia-Herreri povodom ljudskih žrtava i velike materijalne štete uzrokovanih potresom u gradu Lorci, šef hrvatske diplomacije Gordan Jandroković je izrazio duboku sućut obiteljima stradalih te zaželio brz i uspješan oporavak ozlijeđenim osobama.

Dva dana nakon potresa magnitute 5,1 u kojoj je bez krova nad glavom ostalo 15.000 stanovnika Lorce, nekoliko tisuća ih je drugu noć zaredom provelo pod šatorima što su ih podigli pripadnici vojske i aktivisti Crvenog križa. Posljednjem ispraćaju stradalih su u petak, osim stanovnika grada, prisustvovali princ Felipe i princeza Letizia te premijer Zapatero.

(Hina) xpp/xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙