FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolci odali počast žrtvama potresa

Autor: mhaj
LORCA , 13. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Stanovnici grada Lorce na jugoistoku španjolske pokrajine Murcije u petak su na komemoraciji koju je vodio prestolonasljednik Felipe, a prisustvovala joj je i princeza Letizia, odali počast žrtvama potresa od čijih je posljedica u srijedu smrtno stradalo devet osoba, a nekoliko tisuća osatalo ih je bez krova nad glavom, izvijestio je France presse.

Prinčevski par pozdravio je obitelji stradalih, a potom se kratko zadržao ispred četiriju lijesova okićenih vijencima i cvijećem, budući da su obitelji ostalih pet žrtava željeli svoje bližnje pokopati u krugu obitelji.

Ispraćaju je, uz nekoliko stotina stanovnika grada prisustvao i šef španjolske vlade Jose Luis Zapatero koji je u petak ujutro posjetio četvrti najteže oštećene u potresu.

Dva dana nakon potresa magnitute 5,1 u kojoj je bez krova nad glavom ostalo 15.000 stanovnika Lorce, nekoliko tisuća ih je drugu noć zaredom provelo pod šatorima što su ih podigli pripadnici vojske i aktivisti Crvenog križa. U četiri kampa, u šatorima ima 3.500 mjesta, no iz Crvenog križa u petak su izvijestili kako im nedostaje još kreveta da bi smjestili sve one koji su nakon potresa ostali bez utočišta.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙