FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promovirana 11. generacija međunarodnih Eko-škola

Autor: mbuj
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Udruga Lijepa naša promovirala je danas u Zagrebu 11. generaciju međunarodnih Eko-škola u Hrvatskoj.

Riječ je o 12 osnovnih škola, devet dječjih vrtića i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Pule koji su po prvi put stekli status međunarodne eko škole kao dio 11. generacije međunarodnih Eko-škola u Republici Hrvatskoj.

Oni su dobili Zelenu zastavu i certifikat koji potvrđuje da su stekli status međunarodnih Eko-škola, odnosno da su savladati metodologiju od sedam programskih koraka, među kojima je i osnivanje eko odbora u čiji rad su osim djelatnika i učenika škole uključeni i predstavnici lokalnih vlasti, ekoloških udruga i tvrtki koje podupiru ostvarenje programa eko škole u svojstvu "kuma".

Predsjednik udruge Lijepa naša Ante Kutle istaknuo je da je taj međunarodni program "najpriznatiji modele odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj u svijetu".

Stoga se i to priznanje, naglasio je Kutle, smatra najvećim priznanjem što ga na međunarodnoj razini može steći neka škola za svoj ekološki angažman.

Škole koje su primile međunarodnu Zelenu zastavu i povelju (certifikat) uložile su i ulažu veliki trud u provedbi tog programa, rekao je Kutle.

Na svečanosti je nazočila i ravnateljica Uprave za atmosferu i gospodarenje otpadom u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Jasenka Nećak.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙